Gezinshulp is een vorm van jeugdhulp waarbij er ondersteuning wordt geboden aan gezinnen die te maken hebben met opvoedings- en opgroeiproblemen. Het doel van gezinshulp is om ouders/verzorgers te ondersteunen bij het opvoeden van hun kinderen en om te voorkomen dat er uithuisplaatsing nodig is. Gezinshulp kan ook worden ingezet na uithuisplaatsing, om de terugkeer van het kind naar huis te ondersteunen.

Gezinshulp kan op verschillende manieren worden ingezet, afhankelijk van de hulpvraag en de situatie. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor intensieve ambulante hulpverlening, waarbij een hulpverlener regelmatig bij het gezin thuis komt om te ondersteunen bij de opvoeding en andere problemen. Ook kan er worden gekozen voor dagbehandeling, waarbij het kind een aantal dagen per week bij de instelling verblijft en intensieve begeleiding en behandeling krijgt.

Een belangrijk aspect van gezinshulp is dat het gericht is op het versterken van de eigen kracht en mogelijkheden van het gezin. De hulpverlener werkt samen met het gezin aan het opstellen van een plan van aanpak, waarbij er doelen worden gesteld en acties worden geformuleerd om deze doelen te behalen. De hulpverlener biedt ondersteuning bij de uitvoering van het plan en zorgt voor een regelmatige evaluatie van de voortgang.

Door het bieden van gezinshulp kan voorkomen worden dat kinderen uit huis geplaatst moeten worden en kunnen gezinnen geholpen worden bij het oplossen van problemen en het versterken van hun eigen kracht en mogelijkheden. Gezinshulp is dan ook een belangrijke vorm van jeugdhulp die kan bijdragen aan een veilige en gezonde opvoedingssituatie voor kinderen en jongeren.

Meer weten?

Indien u meer informatie wenst over gezinshulp, verwijzen wij u graag naar onze contactpagina. Na het klikken op de link wordt u automatisch doorverwezen naar de contactpagina waar u meer informatie kunt vinden. Wij streven ernaar om zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen om u van dienst te kunnen zijn.

Indien u een offerte wenst aan te vragen, kunt u op deze link klikken. Deze link brengt u naar de pagina waar u een offerte kunt aanvragen. Op deze pagina wordt uitgelegd wat u moet doen om een offerte aan te vragen.

Zodra wij uw aanvraag hebben ontvangen, proberen wij dezelfde dag nog contact met u opnemen om de vervolgstappen met u door te nemen.